...

Er zijn vele redenen waarom je kunt kiezen om klein(er) te trouwen. Er zijn hiervoor ook diverse namen, een mini, micro of elopement. Er zitten echter wel verschillen tussen deze drie, daar kom ik later op terug in een andere blog.

  1. Een kleinere bruiloft betekend ook minder mensen, één van de mooiste dingen van een kleinere bruiloft is het samenzijn met de mensen die je het meeste liefhebt. Doordat het een kleinere bruiloft is voel je je waarschijnlijk ook veel relaxter, het zal meer voelen als een feestje dan een een groot evenement waarbij het niet mogelijk is ook echt iedereen de aandacht te geven.
  2. Het bespaard geld! Of je kunt juist op een andere manier extra geld uitgeven aan een ander deel. Je kan je bijvoorbeeld extra in het zonnetje zetten, iets wat met 125 gasten een stuk lastiger is.
  3. Doordat de gastenlijst wat inkrimpt met een kleinere bruiloft kun je wat creatiever zijn in de locaties. Iets wat normaliter niet geschikt is als een locatie, kan wellicht wel een geschikte locatie worden als er 30 personen zijn uitgenodigd. Denk dan aan een Bed & Breakfast, een galerie of een lokaal restaurantje.
  4. Een kleinere bruiloft is gemakkelijker eigen te maken, hiermee bedoel ik het uniek maken en helemaal aanpassen aan jullie wensen. .
  5. Voor de gasten is het evengoed fijn om ook echt tijd met jou te kunnen spenderen. Met een gastenlijst van 125 personen is dit een stuk lastiger. Grote kans dat bij een kleiner intiem gezelschap de gasten elkaar ook kennen.
  6. De bruiloft kan sneller geregeld zijn, omdat er meer opties zijn tot locaties en een kleiner gezelschap zal betreffen is het mogelijk de bruiloft sneller te doen plaatsvinden.
  7. De bruiloft in het buitenland doen met 125 gasten is wat lastig, maar met 30 gasten is dit wellicht wel mogelijk. Dit geeft je extra opties, of je nu kiest voor een elopement met zijn tweetjes in Bali of met je directie familie naar Spanje, je kan er een heel feestweekend van maken.
  8. Ik als fotograaf houd van intieme momenten, veel meer kans op het vastleggen van de pure emoties.
  9. Een kleinere bruiloft geeft je meer opties als het gaat om het DIY-en, met 40 tafels is het maken van eigen decoratie op tafel… niet meer zo leuk na de 5e. Met minder mensen is er ook minder te DIY-en, dus have fun!
  10. Een kleinere bruiloft is zoals in punt 2 benoemd vaak goedkoper. Je kan je huwelijksreis hiermee verlengen of wellicht toch dat éne luxere hotel kiezen.

Heb je nog geen idee of dat een kleinere bruiloft voor jou is? 10 redenen waarom een kleinere bruiloft ook voor jou kan zijn.

Dus, twijfelde jij nog? Dat hoeft nu niet meer!

Trouwfotograaf Breda
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.