...

Ontwikkelingen

In mijn vorige blog vertelde ik een stukje over mijn geschiedenis. Over de eerste fotografie-kriebels. Het werk wat ik tot nu toe heb mogen en kunnen doen en daarnaast dat ik ambities had.

Die ambities heb ik uiteraard nog steeds – en een hele lading heb ik er van. Ik ben een typische denker. Er komen allerlei gedachtes en ideeën voorbij, maar heb niet altijd de durf om er wat mee te doen. Stel dat het niet goed uit pakt? Les nummer één in het ondernemerschap, hier zitten altijd risico’s aan. En daar was ik toen nog niet aan toe.

Cursussen

Ik ging aanvullende cursussen volgen, puur voor mijzelf om wat sterker in mijn schoenen te staan. Ik had namelijk alle kennis die ik had vergaard – zelf gevonden in boeken, tijdschriften, via het internet en van andere fotografen. Maakt mij geen mindere fotograaf, maar tóch wilde ik dit doen. En had het zin? Zeker!
Ja natuurlijk kwamen er dingen voorbij die ik al wist, maar ook dingen die ik nog niet wist. Zeker op het specialisme van onder andere newborn fotografie. Ik was er toen nog niet helemaal uit of ik wilde gaan voor het geposeerde of juist de lifestyle. Dus ik volgde een cursus waar beide werd behandeld en waarbij ik zeker wist – toekomstproof te zijn.

Daarnaast volgende ik een cursus in het aansturen voor onder andere portretfotografie. Aangezien ik van mezelf wist, dat ik daar soms nog moeite mee had.
Al met al was het voor mij dus erg leerzaam en heeft het me gebracht tot waar ik nu ben. Ik heb nog veel te leren, er komen altijd nieuwe ontwikkelingen voorbij en de camera’s worden steeds beter.

De volgende blog vertel ik wat meer over mijn camera, welke ik heb gebruikt en wat ik de afgelopen jaren heb geleerd.
Is het verstandiger om met een beperkt budget te investeren in een nieuwe camerabody of in de lenzen? Je leest het de volgende keer!

Ik hoor graag wat jullie eventueel willen weten van mij, het fotograferen of van andere onderwerpen.
Wie weet behandel ik jou vraag!

Liefs,
Noraly

Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.